Lufthansa öppnar ny linje till Florida

Vi har tidigare skrivit om Lufthansa och bolagets planer att utöka trafiken till destinationer där man kan fylla fler platser i ekonomiklass och färre i business class. Nu har det tyska flygbolaget offentliggjort en ny linje baserat på detta koncept, och det blir Tampa i Florida som får fem flygningar i veckan. 

Lufthansa är ute i god tid med nyheten men det passar också mycket bra in med att passagerare i ekonomiklass beställer i god tid. Den nya linjen kommer att gå från Frankfurt till Tampa – på Floridas västkost och det blir första gången i bolagets historia som man flyger dit.

Enligt  airlineroute.net  – kommer den nya linjen att starta den 25/9 2015 och skall till en början flygas fem gånger i veckan för att minskas till fyra gånger i veckan under vintern.

Tiderna blir till att börja med som följer:

LH482 Frankfurt til Tampa: Afgang 11.00 – ankomst 15.50
LH483 Tampa til Frankfurt: Afgang 17.20 – ankomst 08.45 (+1)

När vinterprogrammet startar i slutet på oktober blir det som nämnt fyra frekvenser i veckan med följande tider:

LH482 Frankfurt til Tampa: Afgang 14.35 – ankomst 19.55
LH483 Tampa til Frankfurt: Afgang 21.25 – ankomst 12.40 (+1)

Linjen kommer att trafikeras med en A340-300 med Business Class, Premium Economy och Economy Class. Antalet stolar i Business Class blir bara 18. Premium Economy och Economy får 18 respektive 261 stolar.

Det ligger an till att bli en populär linje för semesterfirare som tidigare har varit hänvisade till Miami, Orlando eller en mellanlandning någonstans i USA med tillhörande immigrationskontroll.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *