Finnair introducerar Sky Bistro

Samtidigt som SAS och andra konkurrenter i regionen,under en längre tid har tagit betalt för nästan allt som serveras i ekonomi, har Finnair hållit fast vid ett koncept där alla får en liten smörgås att tugga på utan kostnad. 

Men när konkurrenterna tar betalt för det mesta ombord var det egentligen bara en tidsfråga innan Finnair skulle tvingas gå samma väg

Bolaget beslutade sig för att gratis mat i ekonomiklass skulle tas bort på alla linjer utom långlinjerna. Men samtidigt bestämde man sig också för att erbjuda en bra meny ombord. Konceptet kallas Finnair Sky Bistro och introducerades den 1/11 i år.

DSC09538-768x512

Kaffe, te, vatten och Finnairs signaturdrink, Blåbärsjuice, är fortfarande gratis.

Jag var på besök i Helsingfors och fick presenterat det nya konceptet som verkligen imponerar. På internationella flygningar erbjuds en mer omfattande meny med följande alternativ: Kyckling med pastasallad för 5 euro, färsk fruktsallad för 5 euro, bagel med rökt lax för 8 euro, pastramismörgås för 7 euro, kyckling Caesar wrap för 7,5 euro samt getost och ruccolasmörgås för 7 euro.

Jeg var på besøg i Helsinki og fik præsenteret det nye koncept, som virkeligt imponerer. På internationale flyvninger, som f.eks. København-Helsinki tilbydes en større menu med følgende alternativer: Kylling med pastasalat til 5 euro, frisk frugtsalat til 5 euro, bagel med røget laks til 8 euro, pastrami sandwich til 7 euro, kylling Cæsar wrap til 7,50 euro og gedeost med ruccola sandwich til 7 euro.

På flygningar över två timmar erbjuds också s.k “Fresh Platters” för 10euro. Man erbjuder också varma rätter på flygningar över två timmar såsom pizza med ananas och skinka för 7 euro, pepperoni och mozzarella foccacia för 7 euro, lassagne för 9,5 euro och kyckling i grön curry för 9,5 euro.

Man har också en rad “kombimenyer” som är ett bra alternativ. T.ex. den s.k. “Survival Ki” som innehåller en renstekstallrik, en öl och en fickkompas!? att ta med hem. “Love is in the air” är ett annat paket som innehåller en ostbricka med kex, champagne och badbubblor!? att ta med hem. Dessa roliga kombinationer kostar 15euro och kan köpas på flygningar över två timmar.

En sjov gimmick er disse menuer, som indeholder bl.a. et lommekompas og badesæbe

 

I tillägg till dessa möjligheter erbjuds också en snackmeny på alla flygningar med nudlar, chips, oliver, muffins, Fazerchoklad, nötblandning och en varm havregrynsgröt. Allt på denna menyn kostar mellan 2 och 6 euro.

Barnen har också en egen meny, som innehåller varm pizza, varm choklad och en leksak för 10 euro.

På drinkmenyn kostar läsk och juice 3 euro, öl 4 euro, vin 6 euro, varm choklad/espresso/cappuccino 2 euro, sprit 5 euro och sist men inte minst en riktig champagne för 10 eurp. Finnair serverar Nicolas Feulliate Brut NV ombord.

För frekventa resenärer kan en meny av det här slaget lätt bli enformig men det har Finnair redan tänkt på och byter ut innehållet i menyn ofta. T.ex. byter man ut smörgåsen varje månad.

I samband med introduktionen hade finnar en monter på Helsingfors flygplats där passagerarna fick provsmaka allt som var på menyn.

IMG_2770-682x512

 

Jag provade det mesta och kan meddela att det Finnair nu serverar ombord, mot betalning, är det bästa jag har sett som “buy on board”. Så även om det är trist att gratismackan nu är borta är alternativet bättre och urvalet riktigt bra.

 

Hela menyn hittar du här

 

Denna artkel skrevs ursprungligen av Tommy Danielsen på Bonusfeber.no och har översatts till svenska.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *