Automatisk passkontroll på Kastrup

Även om planerna skrotades så sent som i augusti, har Köpenhamnspolisen och Köpenhamns flygplats, Kastrup nu åter bestämt sig för att investera i automatiska passkontroller från och med 2015.

Detta är ett tilltag som markant kommer att förbättra ankomstupplevelsen för alla med ett nyare pass med chip, från något av Schengenländerna. Detta chip öppnar upp möjligheten att använda ett automatiserat system för att genomgå alla register och om allt är i sin ordning får du passera, snabbt och effektivt.

ePassport Gates i London

Över 130 länder använder systemet idag och man har därmed lyckats eliminera många av barnsjukdomarna systemet drogs med. Bland annat ankomst till London har blivit en mycket trevligare upplevelse efter införandet av “ePassport Gates”. Från att tidigare ha tagit över en halvtimme och ibland betydligt längre än så kan man nu vara igenom på 5-10 minuter.

Det är denna logga på passet som ger dig tillgång:  BF - London - ePassport Gates - Logo på passet

ePassport Gaten kommer att likna de vi ser på bland annat Heathrow:

ePassport Gates - Eksempel på ePassport Gates fra London.

Det blir en välkommen förbättring för alla passagerare när detta är på plats om snart ett år. Vi kan bara hoppas att Arlanda och Gardermoen följer med i utvecklingen att göra reseupplevelsen smidigare för alla, inte minst vid byte av flyg.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *