Lufthansastrejken utökas till långlinjerna

Lufthansapiloterna påbörjade idag klockan 1300 en strejk som omfattar stora delar av bolagets kortlinjenät i Europa. Bland annat är alla avgångar från Arlanda och Kastrup inställda medan Landvetter drabbas av inställda flyg till Frankfurt.  Nu  meddelar piloternas fackförening  Vereinigung Cockpit att strejken utökas till att gälla även långlinjerna. Den utökade strejken startar tisdag morgon och varar fram till midnatt. 

Skall du flyga med Lufthansa kommande dagar, kom ihåg att undersöka om din avgång är inställd. Det gör du på Lufthansa’s hjemmeside.

Lufthansa erbjuder full återbetalning av biljetten samt ombokning i enlighet med vissa regler:

Som utgångspunkt skall du bokas om till andra Lufthansa flighter på andra dagar. Du kan också välja att resa med andra flygbolag som använder ett Lufthansaflightnummer (code share). Sistnämnda gäller dock enbart om det är ledigt i samma bokningsklass om din ursprungliga biljett. Skall det bokas i dyrare klasser skall Lufthansa godkänna det. Du kan också bokas om till andra bolag i Lufhansagruppen och slutligen även till andra Star Alliancebolag men BARA om de första möjligheterna inte är ett alternativ och även här måste Lufthansa godkänna ombokningen. En resebyrå kan inte göra det utan Lufthansas godkännande.

I praktiken kan sistnämnda vara nästa omöjligt då det kan vara extremt svårt att komma igenom till Lufthansa under rådande situation.

Försök själv att kontakta Lufthansa eller åk ut till flygplatsen om du har möjlighet för att se om det går att göra ombokningen på plats.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *