Ny linje från Göteborg till Umeå

Från och med årsskiftet får Landvetter en ny inrikeslinje när Malmö Aviation, som då kommer att heta BRA, börjar flyga direkt till Umeå.

Flygplanstypen på den nya linjen kommer att anpassas till efterfrågan och kommer således att flygas med bolagets SAAB 2000 som tar 50 passagerare eller Avro 100 med en kapacitet på 112 passagerare.

Tidigare har Malmö Aviations passagerare behövt resa via Bromma för att ta sig till Umeå och Christer Paulsson, Sälj och Marknadsdirektör Braathens Aviation säger i ett pressmeddelande:

– Vi är glada att i januari äntligen kunna starta direktlinjen mellan Umeå och Göteborg som vi vet att våra resenärer länge efterfrågat. I januari är vi det nya flygbolaget BRA (Braathens Regional Airlines) och denna linje är en viktig pusselbit i vår strävan för att knyta ihop Sverige och göra det enklare för personer att mötas och för företag att göra affärer.

 

Det är goda nyheter för både Göteborgs och Umeåregionen att en direktlinje etableras och ett i raden på många exempel att trafiken inte alltid behöver gå via hubbar som Arlanda eller Bromma.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *