Alitalia med statusmatch

Statusmatchning är ett lockebete en del bonusprogram ibland använder sig av för att få resande att byta lojalitetsprogram, till sin fördel. Den här gången är det Sky Teammedlemmen Alitalia som erbjuder detta. 

För att kunna statusmatcha måste du ha silverkort eller högre hos ett flygbolag utanför Sky Team. Det betyder att har du status hos ett bolag i OneWorld eller Star Alliance kan du nu få motsvarande status i Alitalias bonusprogram MilleMiglia och därmed också få motsvarande fördelar hos alla flygbolag i SkyTeam.

I SkyTeam hittar du följande flygbolag:

0607-01-768x103

Alitalia erbjuder följande statusmatchningar:

Silver level – Ulisse Club
Gold level – Freccia Alata Club
Platinum level – Freccia Alata Plus Club

Erbjudandet gäller till och med den 31/12 2015 och för att kunna statusmatcha måste du sjävklart vara med i Alitalias bonusprogram. Är du inte redan medlem kan du göra det via  den här länken Statusen gäller till och med den 31/3 2016. Man lovar att statusen skall vara uppgraderad redan fem dagar efter att du har skickat in nödvändiga uppgifter.

Har du Guld eller Plantinumnivå får du många fina fördelar i Sky Team alliansen. Du hittar dessa här  Flyger du med KLM eller Air France får du med andra ord samma fördelar på resan som om du hade haft ett guldkort i Flying Blue.

Var uppmärksam på att du inte tappar statusen i det program du statusmatchar från, du får helt enkelt en extra motsvarande status i Sky Team.

Det bör tilläggas att statusmatchning oftast bara får ske en enda gång till samma flygbolag. Därför kan det löna sig att statusmatcha nu om du skall flyga mycket med SkyTeam det kommande året och har ett Guld eller Diamantkort i EuroBonus. Finns det inga planer om detta kanske det kan löna sig att vänta en stund? Men det är såpass individuellt att det är upp till dig att besluta.

All infirmation du behöver finns på Alitalias hemsidor, inkluderat vilken dokumentation du behöver skicka med och vart den skall sändas. Detta hittar du här.

Dela gärna dina erfarenheter om statusmatchning i forumtråden som du hittar här, eller kommentera i kommentarsfältet.

Artikeln publicerades ursprungligen av Erling på Bonusfeber.no

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *