Radisson Blu Uppsala

För snart två år sedan öppnade Radisson Blu Uppsala portarna för sina gäster vid den helrenoverade centralstationen i Uppsala och gav staden ytterligare ett övernattningsalternativ i Sveriges fjärde största stad och inte minst ett lyft för den del av staden som ligger direkt till öster om centralstationen. Vi testade hotellet under en helg och överraskades positivt på många punkter samtidigt som det fanns några små saker vi saknade. Receptionen ger ett välkomnande och avslappnat intryck. Ytan är dock allt för liten och när det var många gäster som skulle checka in samtidigt blev känslan på gränsen till klaustrofobisk. Mottagandet kan man dock inte säga någonting negativt om små detaljer såsom att fråga om eventuella bordsbeställningar för kvällen gör att man känner sig extra välkommen. Man kan även, om man vill, använda sig av en self service automat både vid in och utcheckning vilket är en fördel om det är mycket folk som kommer samtidigt och man inte har några speciella önskemål som behöver personlig service.

IMG_2822

Receptionen är trång men personalen gör sitt för att man skall glömma detta

IMG_2824

Self service maskinerna kommer alltmer, även på hotell

Jag brukar tillhöra kategorin som nästan alltid tycker att korridorer på hotell är allt för mörka något man, trots hotellets bågform, inte kan säga om Radisson Blu Uppsala. Här känns det som om man har lagt tanke bakom både bredd, höjd och färgsättning för att fortsätta det välkomnande intrycket.

 Under helgens vistelse fick vi ett standardrum med utsikt mot stationen något som skapade en oro för hög ljudnivå men visade sig vara helt obefogat.  Det som överraskar är takhöjden och den något okonventionella färgsättningen men det är något man fort vänjer sig vid och faktiskt uppskattar. Sängarna passade min onda rygg perfekt och kuddar fanns det i överflöd att välja på, är det kanske tanken att man skall ha kuddkrig med sin partner? Som ett såpass nytt hotell har man även tagit hänsyn till funktionshindrade gäster i designen och toaletten ger nästan känslan av en balsal. Här kunde man kanske gjort någonting för att få den att verka mindre steril.

IMG_2796

Ingångspartiet till standardrummet

IMG_2795  

Ett standardrum – Kuddar råder det inte brist på!

IMG_2801

Stort och rymligt badrum,

Tar man hissen upp till den sjunde och översta våningen hittar man hotellets relax och fitnessavdelning. För att vara ett så pass nytt och i övrigt modernt hotell saknar jag någon form av vatten dvs. antingen en bubbelpool eller simbassäng. Gymmet känns också som man har tagit ett överblivet utrymme och slängt in ett par träningsmaskiner men räddas dock av ett behagligt ljusinsläpp. På relaxsidan finns även en terrass med utsikt mot centrum med slottet och domkyrkan som utmärkande landmärken. Här kan man dock fundera varför man inte har valt ett frostat glas in till omklädningsrummet för att undgå ovälkomna överraskningar när man byter om.  Rummen på denna våning erbjuder också privat terrass där man kan njuta av varma sommarkvällar.

 IMG_2805

Terassen utanför relaxavdelningen

IMG_2802

Relaxavdelningen

IMG_2803

Omklädningsrum och bastu

IMG_2806

Det något oorganiserade gymavdelningen

Hotellets restaurang bär namnet Picnic och den gör verkligen skäl för namnet. Möblerna ger intryck av en uteservering eller trädgård och rätterna på menyn känns också väldigt ”picnicaktiga” med möjlighet att kombinera flera förrätter till en tapas eller välja någonting större. Alla vid bordet saknade dock en sallad med antingen kyckling eller kött och inte bara en rent vegetarisk sådan. Alla rätterna som vi beställde var dock välsmakande och inte minst räkmackan hade en väldigt intressant ”touch” och lämnade ett positivt intryck. Även frukosten serveras i samma restaurang och urvalet är helt adekvat. Personalen är vakna och snabba att fylla på det som saknas och levererar servicen avslappnat utan att vara nonchalanta och i ett par fall med en stor dos humor.  Dock blir det, som i receptionen, tidvis rätt trångt och man får hålla tungan rätt i munnen när man skall navigera mellan bord, andra gäster och personal.

 IMG_2823

Restaurang Picnic

IMG_1569-e1398921036244

Picnicmenyn under vår vistelse

På det stora hela är Radisson Blu Uppsala en mycket positiv upplevelse. Man känner sig som gäst och det hela känns väldigt avslappnat. Oavsett om man är övernattande eller bara där för en middag eller drink är personalen tillmötesgående och villiga att lösa eventuella problem som uppstår utan att man känner sig som ett bryderi. Närheten till centralstationen gör också att hotellet är ett bra alternativ till systerhotellen på Arlanda eller i Stockholm. Det saknas dock en del småsaker för att det hela skall bli en helt perfekt upplevelse däribland lite mer rymd i restaurang och lobby och en utvecklig av fitness och relaxavdelningarna men det man missar här tar man igen i personalen. Här skall speciellt Jonas i receptionen nämnas som löste ett par problem på ett väldigt professionellt sätt. Skulle hotellet väljas igen om chansen gavs? – Definitivt! Får man styr på en del små detaljer är Radisson Blu Uppsala ett hotell att räkna med, speciellt med tanke på att Uppsala växer och stärker sig i konkurrensen mot storebror Stockholm och alltjämt tvättar bort stämpeln som kusinen från landet och där kan Radisson Blu känna sig högst delaktiga. Du kan även betraktelserna från en av våra norska skribenter på bonusfeber.no  

Overview

Release Date

25. April, 2014

Pros

Fantastisk personal, läge.

Cons

Gemensamma utrymmen såsom gym, relax (med insyn till omklädningsrum) och reception/restaurang. Restaurangmenyn saknade en sallad

Rum

Gemensamma utrymmen 3

Restaurang 3

Frukost 3

Overall Rating

Conclusion

Definitivt! Får man styr på en del små detaljer är Radisson Blu Uppsala ett hotell att räkna med. Speciellt med tanke på att Uppsala växer och stärker sig i konkurrensen mot storebror Stockholm och alltjämt tvättar bort stämpeln som kusinen från landet och där kan Radisson Blu Uppsala känna sig högst delaktiga.

3

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *