Radisson Martinique on Broadway, New York

Lojalitet gör dig blind hävdas det. Det är möjligt men när jag ändå skulle ett par dagar till New York och Manhattan ville jag gärna prova Rezidorkedjans flaggskepp i staden. Radisson Martinique on Broadway bokades direkt på Club Carlsons hemsida  och priset inkluderade även parkering för hela vistelsen.

Men först lite historia.
Radisson Martinique är en del av Historic Hotels of America, som är ett program under National Trust for Historic Preservation.

To be nominated and selected for membership into this prestigious program, a hotel must be at least 50 years old; has been designated by the U.S. Secretary of the Interior as a National Historic Landmark or listed in or eligible for listing in the National Register of Historic Places; and recognized as having historic significance.

Radisson Martinique byggdes 1896 och bakom designen stod Henry Hardenbergh som bland annat också har designat Waldorf Astoria och Plaza Hotel i New York. Lobbyn har stora ljusa utrymmen och var välkomnande. Trappuppgången vid hissarna är täckta meed marmor och mosaikflisor och sträcker sig från gatuplan helt till toppen på 18e våningen.

Radisson Martinique on Broadway lobby

Radisson Martinique on Broadway trappeoppgang

Radisson Martinique on Broadway trappuppgång

Man blir på sätt och vis tagen tillbaka i tid när man kommer in på det här hotellet. Så kan du själv avgöra om det är bra eller inte. Även om hotellet är över 100 år gammalt var mycket av “originalet” i förvånansvärt gott skick.

Ankomst och incheckning

Vi ankom hotellet med egen bil strax före klockan 11 en söndag. Vi fick parkerat bilen i parkeringshuset på andra sidan gatan. Det var inte valetparkering, så detta fick vi göra själv. Det var oavsett inte tal om mer än 20-30 meter från parkeringen till hotellet. Vi blev också informerade om att vi måste betala $10 per dag extra eftersom vi körde en SUV.

Rummen var inte klara när vi ankom men vi lämnade väskorna och startade NYC sightseeingen. Då vi återvände vid 14-tiden var rummen klara och vi kunde checka in. Det var ingen kö och betjäningen var snabb. Vi informerades om att bägge rummen hade uppgraderats till “executive rooms” på 17e våningen. Vi fick två frukostvouchers och tre dryckvouchers till Martinique café per rum. Två chokladaskar fick vi också som välkomstpresent.

En väldigt smart sak som receptionisten gjorde var att be om alla våra pass för att enkelt kunna identifiera oss om någon skulle tappa bort nyckelkortet.

Vi tog med oss väskorna upp till 17e våningen till rum 1703 och 1719. Under vistelsen var enbart två av tre hissar i drift. Detta medförde en del väntetid för att ta sig upp och ner.

 

Rummet 

Radisson Martinique

Rom 1703

Rummet var i typiskt New York City format. Det var inte speciellt sport men det fanns plats för två dubbelsängar på rummet. Ressällskapet bodde på rum 1719 som var et så kallat accessible room. Rummet var inte större men badrummet större än mitt på 1703.

Inngangspartiet

Ingångspartiet

I övrigt gav rummet ett trevligt intryck, rent och inte slitet i kanterna. Det är tydligt att det har pågått en renovering här den senaste tiden.

Sängarna var sköna att sova i men dubbelsäng är sällan en vinnare med tanke på komfort när man ligger två i en.

Arbeidspult og kommode med TV på toppen

Arbetsplats och byrå med TV ovanpå.

Utsikten mot bakgården bidrog till att det var lugnt och stilla på natten.

Kommode, TV og en liten stol

Byrå, tv och en lite stol som kunde tagits bort för att få plats med mer bagage.

 

Velkomstvann

Välkomstvatten från Polen

Keurig kaffemaskin

Keurig kaffemaskin och en chokladask

 

Sjokolade og Macy's rabattkuponger som velkomstgave

Choklad och rabattkuponger hos Macys som välkomstpresent.

 

Badet

Badrummet

Badrummet var förhållandevis rymligt. Med det menar jag i relation till rummets storlek så det var av helt OK storlek och kändes inte på något sätt klaustrofobiskt.

Det var plattor på golvet och ljusa marmorplattor på väggarna. Intrycket av badrummet var egentligen varken eller. Tvättstället och duschen verkade lite gamla men annars i gott skick. Vattnet i duschen höll en behaglig temperatur och trycket var också bra.

Annars var det som vanligt, kombinerat dusch/badkar, toalett och tvättställ. Jag kunde kanske önskat lite mer benplats på badrummet. Det var minimalt med förvaringsplats.

Kombinert dusj/badekar

Kombinerad dusch/badkar

Toalettartikler fra Rituals

Toalettartiklar från Rituals

En verdifull, veggmontert liten sak. Sminkespeil!

En värdefull liten sak, väggmonterad sminkspegel!

Ute vid hissen på 17e våningen är det en liten lounge med kaffemaskin, vatten, frukt och snacks. Det var också ett par större sittgrupper där vi samlade oss på eftermiddagarna eftersom alla inte fick plats på ett rum.

Det var gratis internet på detta hotell och det fungerade faktiskt väldigt bra, både i lobbyn, loungen och på rummet. .

Martinique Café

Frukosten serverades på Martinique Café som är tillgängligt från lobbyn men också utifrån. Buffén serverades på andra våningen ovanför caféet samtidigt som man i caféet hade möjlighet att köpa frukost från en meny.  Kupongen gällde enbart för buffén som också kunde köpas för 24,95USD.  Med tanke på urvalet var det kanske lite dyrt men vi var trots allt i NYC så vad kan man förvänta sig?

Frokost på Martinique Café

Frukost på Martinique Café

I tillägg till några varma rätter kunde man välja mellan yoghurt, färsk frukt och några bakverk. Kaffe, te och juice serverades av trevlig betjäning som såg till att hålla koppar och glas fulla.

Området kring hotellet.
Radisson Martinique Broadway ligger som namnet antyder, på Boradway. Det är centralt i förhållande till attraktioner i Midtown. Koreatown är närmaste granne och därmed är det många koreanska restauranger i närheten. Det är i tillägg gångavstånd till flera metrostationer.

Det viktigste i New York City när det kommer til hotell är var det ligger och här får Radisson Martinique höga poäng då det ligger centralt och mycket kan nås till fots. Det är också många restauranger att välja mellan om man inte vill korsa Manhattan i jakt på en bit mat.

Jag tycker det är lite kul med historiska byggnader. Det känns som man tas med på en tidsresa. Om tidsresan tar mig till 1980 klarar jag nog mig men på det här hotellet känns det som vi tog ett steg in i 1930-talets New York och det är bara positivt för mig.

Från dörrmannen till personalen i receptionen till servitörerna på Martinique Café så var alla utan undantag vänliga och serviceminded.

Om man nu skall hitta negativa saker med hotellet är det främst två saker jag vill lyfta fram:

Det första är att priset inte helt står i relation till urvalet på frukostbuffén. Jag har ätit på andra hotell som har haft lika bra och bättre urval men till halva priset. Men, vi är ändå mitt på Manhattan.

Det att en av tre hissar var ur drift gjorde det utmanande att komma till och från rummet. Det blev en del väntetid, speciellt på morgonen. Det är dock ett temporärt problem eftersom jag räknar med att den stod still på grund av underhåll.

[blockquote style=”3″]

Quickfacts:
Hotell: Radisson Martinique on Broadway, New York City
Pris: $280 per natt, inkl parkering.
Bonuspoeng/ program: 44 150 Club Carlson-poäng, Club Carlson Concierge

[/blockquote]

Overview

Pros

Centralt, trevlig personal, historiskt hotell

Cons

En hiss ur tjänst, dyr frukostbuffé

Rum

Gemensamma utrymmen

Restaurang

Frukost

Overall Rating

Conclusion

Det viktigste i New York City näxfr det kommer til hotell är var det ligger och här får Radisson Martinique höga poäng då det ligger centralt och mycket kan nås till fots. Det är också många restauranger att välja mellan om man inte vill korsa Manhattan i jakt på en bit mat.

3.3

Om Bonusfeber.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *