Tips och tricks: Få bättre plats när två reser tillsammans

Detta är ett ticks som ökar sannolikheten för ett ledigt mittsäte mellan två personer som reser tillsammans. Förutsättningen är alltså att två personer som reser tillsammans vill ha en 3-säters för sig själv. Detta är ett nyttigt tips på flygplanstyper som Boeing 737 och Airbus A320 serien där konfigurationen är 3+3.

Banalt kanske men det är inte mer komplicerat än att du och den resepartner vid incheck (antingen online eller via app eller över disk) tar fönster och gång plats och låter mittsätet vara ledigt.

WestJet seat

“Hur undgår vi nu att någon sätter sig i mittsätet?, tänker du kanske nu. 

Nåja, det förhindrar ingen från att välja platsen, men mittsäten är som bekant minst populära. Så om det finns någonting annat ledigt är det inte troligt att någon aktivt kommer att välja platsen mellan er. Om det bara är lediga mittsäten säger sannolikheten att någon annan plats väjs än just den mellan er. Detta blir dock mindre och mindre sannolikt ju fullare flyget blir.

“Flyget är näsan fullt och vi vill inte riskera att få någon mellan oss”, är troligen ett argument för att beställa platser vid sidan av varandra. 

Ett giltigt argument men låt oss analysera detta närmare. Om du och din resepartner beställer t.ex mitt och fönsterplats så är det troligt att det attraktiva gångsätet kommer att gå åt. Är flyget i tillägg nästan fullt garanterar det att någon tar det och ni måste sitta inklämda i mittsätet.

“Det sitter en person mellan oss. Vad gör vi nu?”

Här kommer anledningen att det ALLTID lönar sig att följa knepet. Ni får oavsett sitta bredvid varandra! Så fort det kommer en erson och säger “hej, jag skall sitta mellan er”, så förklara för vederbörande att ni reser tillsammans och fråga om han eller hon är villig att byta med en av er (till antingen fönster eller mittgång). Vederbörande kommer du antingen att vara överlycklig för att slippa sitta i mitten och byter utan att klaga. Det är nästa otänkbart att någon insisterar på att sitta mellan er.

Slutsats

Ni har allt att vinna och ingenting att förlora på att använda det här knepet nästa gång ni är två som skall resa tillsammans.

Huvudbilden är från en Garuda Indonesia Boeing 737-800

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *