Två nya bonusprogram i Star Alliance

Det är spännande tider för bonusjägare. Star Alliance får inom kort två nya bonusprogram något som betyder nya möjligheter att tjäna och använda bonuspoäng

Det har en längre varit känt att  Copa Airlines startar sitt eget bonusprogram i jul . Det Panamabaserade flygbolaget har länge varit en del av United Airlines MilagePlus men i juli får man alltså sitt eget lojalitetsprogram.

Det är fortfarande höjt i dunkel vad det nya programmet skall heta eller vad innehållet blir men Bonusfeber följer utvecklingen oh lovar en analys när det finns mer detaljer att komma med.

"Boeing 737-7V3, Copa Airlines AN2232676" by Konstantin von Wedelstaedt - Gallery page http://www.airliners.net/photo/Copa-Airlines/Boeing-737-7V3/2232676/LPhoto http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/6/7/6/2232676.jpg. Licensed under GFDL 1.2 via Wikimedia Commons.

Mindre kände är att även Brussels Airlines startar sitt eget bonusprogram. Bolaget är nu med i Lufthansas Miles&More tillsammans med bland annat Austrian, Swiss och LOT. Det har ännu inte annonserats officiellt men i en platsannons söker man personer som kan vara med att utveckla programmet.  Det var bloggaren Gary Leff från View from the Wing som först kom med upplysningar om detta.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brussels_airlines_A319_OO-SSR.JPG

Det är allt för tidigt att spekulera i hur de nya bonusprogrammen blir men klart är att vi kommer att kika noga på bägge och komma med både styrkor och svagheter när informationen finns att tillgå.

Det blir spännande att se hur zonindelning blir, hur många poäng det kommer att kosta att färdas mellan olika zoner och självklart hur många poäng man får hos olika bolag i olika bokningsklasser. Om Copa Airlines och Brussels Airlines likt andra kommer att bjuda på s.k “sweet spots” där du får max valuta för pengarna återstår att se men vi är optimistiska.

Vad tror du att vi kan vänta oss av Star Alliance senaste tillskott bland bonusprogrammen? Kommentera gärna i kommentarsfältet eller i forumet.

 

Artikeln Skrevs ursprungligen av Henning för Bonusfeber.no

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *