United gör uppehåll till Stockholm

Konkurrensen över Atlanten är som bekant benhård och nu har United Airlines beslutat sig för att göra uppehåll på sträckan mellan Stockholm och Newark över vinterhalvåret. 

Enligt Kevin Johnston, pressansvarig hos United i Europa kommer bolaget att göra ett uppehåll i trafiken från och med den 6/9 2015 till och med den 5/5 2016. Med andra ord blir Stockholm en säsongslinje för bolaget något som även kommer att gälla linjen till Oslo. Detta bekräftar även tidigare spekulationer i samband med att United annonserade vilka linjer som skulle uppgraderas från Boeing 757 till 767 för att undgå mellanlandningar eller kraftiga viktrestriktioner,  något som har varit vardag för bolagets kunder från Arlanda.

Anledningen som United uppger för att Stockholm för stryka på foten under vinterhalvåret är en anpassning till ett dåligt passagerarunderlag under vintermånaderna. Passagerare som redan har bokat biljetter på sträckan kommer enligt Kevin Johnston att kontaktas av United för ombokning till andra avgångar.

Det är nog inte utan att man ser ett litet leende hos Norwegian och SAS just nu som blir ensamma kvar på sträckan.

 

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *