Ännu en strejk hos Lufthansa

Julfriden verkar vara långt borta och strejkviljan på topp. Under måndagen inleds ännu en strejk hos Luftansa efter att förhandlingarna med piloter om pensionsavtal har brutit samman. 

Strejken inleds klockan 10 på måndagsmorgonen och beräknas pågå fram till midnatt samt från klockan 0300 till midnatt på tisdagen. Det är det tyska pilotfacket VC som har tagit ut sina medlemmar efter att förhandlingar om pensionsåldern för piloterna misslyckats.

För att se om din avgång från Skandinaven berörs, håll dig uppdaterad via Swedavia, Kastrup eller Gardermoens hemsidor. Är din avgång inställd kontakta flygbolaget eller resebyrån där du köpt din biljett. På flygplatsens biljettkontor kan det bli långa köer då Lufthansa har ett stort antal avgångar från Skandinavien till Tyskland varje dag och det kan därför vara en god idé att försöka ordna eventuell ombokning innan du åker hemifrån. Måndag är en stor dag för affärsresande något som betyder att det är Lufthansas high-yield kunder som kommer att drabbas hårt av strejken och tålamodet hos bolagets kunder är redan hårt prövat då detta är långt ifrån den första strejken under hösten.

Håll dig även uppdaterad via Lufthansa hemsidor där du även kan få information vilka rättigheter du har vid ett inställt flyg.

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *