Gratis wifi till alla Hilton HHonors medlemmar

Från och med augusti i år kommer Hilton att erbjuda gratis wifi till alla sina HHonorsmedlemmar. 

Idag är det enbart Gold och Diamondmedlemmar som har gratis wi-fi  inkluderat i rumspriset. Från och med april från Diamondmedlemmar tillgång till ett eget premium wifi (på utvalda hotell) och standard wifi bli tillgänglig för alla Blue, Silver och Goldmedlemmar. MEN detta erbjuds bara om vistelsen är beställd direkt via Hilton eller en samarbetspartner. Om du beställer via tredjepart t.ex Expedia blir du tvungen att betala för wifi även med Diamondstatus.
Hilton är inte först med detta. T.ex har både Marriott och Starwood liknande lösningar där wi-fi endast ingår om bokningen är gjord direkt med hotellet. Hilton sticker dock ut med att man även godkänner bokningar via samarbetspartners.

Hiltons egen motivering för att beställa direkt via deras egna kanaler är att det bidrar till att ge “en mer personlig upplevelse”. För egen del tror jag att detta är någonting vi kommer se mer av i framtiden då det bidrar till att bygga varumärkeslojalitet och flytta fokus från tredjepartsleverantörer.

Samtidigt kan man inte låta bli att fundera lite. 2015 är gratis wi-fi något man som gäst egentligen borde kunna förvänta sig. Att man måste bo 60 nätter per år  på Hilton för att få tillgång till ett så kallat “premium wifi” är enligt mig idioti. Tiden då internet var ett tillägg är över och nu förväntar man sig att det skall finnas precis som att man förväntar sig en säng på rummet. När skall hotellkedjorna förstå detta?

Artikeln publicerades ursprungligen på Bonusfeber.no av GinTonic

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *